Собаки

16-02-2021 zoohotel.zp.ua
Собаки
Будь-якому собаці, незалежно від її розмірів і породи властива поведінка вовка. Собака, який живе в сім'ї, вважає його своєю зграєю. Для збереження соціальної ієрархічної структури будь-якої зграї необхідний ватажок. Чим вище буде позиція у тварини в ієрархії, тим більше у неї прав та переваг. Зазвичай ватажок встановлює правила та вимагає їх виконання (домінує).
У чому виявляється домінування? Собака починає гарчати і кусатися, якщо господар намагається зачесати її, постригти нігті, взяти на руки, доторкнутися, надіти нашийник чи намордник, не віддає, якийсь предмет, наприклад кісточку, іграшку чи ціпок. Тварина прагне першим увійти у двері і починає гарчати і кусатися, коли людина просто проходить повз.

Передержка собак
наши питомцы
гостиница для собак
Зазвичай під час нападу собака не схожа сама на себе. З'являється блиск в очах, піднімаються вуха та хвіст. Усіми переліченими вище діями собака відводить собі вищу становище у зграї, ніж людина. Чому ж це відбувається? Собаці як зграйній тварині генетично властиве постійне домінування, особливо кобелям. І навіть дуже досвідчені власники собак не завжди можуть упоратися із цією проблемою. Більшість собак виявляють домінуючі поведінку ніколи не проходили курсу дресирування. Багато власників собак вважають нормальним, якщо тварина гарчить при спробі забрати іграшку або їжу. Багато людей не карають цуценят за агресивну поведінку стосовно них, вважаючи, що вони вчаться охороняти.
Можна припустити, що господарі собак дають їм привілеї, які властиві лише ватажку зграї. Наприклад, дозволяють собаці спати на дивані або ліжку, першому входити у двері, бігти вперед по драбинці, відповідають на постійні вимоги ласки (погладжування), спочатку годують собак, а потім їдять сам.
Виправлення домінуючої поведінки:
Необхідно пройти курс слухняності, навіть якщо собака раніше проходила навчання.
Змінити основні правила спілкування із твариною. Заборонити спати на ліжку, першою входити і підніматися драбинкою, змусити поступатися дорогою. Почати годувати собаку після того, як поїсть вся родина. Ваш вихованець повинен заробляти миску з їжею, прогулянку, гру. Наприклад, перш ніж нагодувати, дайте будь-яку команду і тільки потім нагодуйте.
У дуже серйозних випадках самцям може допомогти тільки кастрація, оскільки вона значно зменшує агресивність тварини. Стерилізація самок небажана, оскільки після видалення матки, одного або двох яєчників, зазвичай, агресивна поведінка посилюється.

к перечню